Wat is het?

We hebben een uitgebreid aanbod om je met andere mannen te verdiepen op diverse thema’s. Op deze pagina kun je een selectie vinden van ons aanbod op het vlak van een mannenworkshop. Interesse? Inschrijven? Via de links kom je op de betreffende sites van onze begeleiders van Mannengroep.nl.

Workshop Seksualiteit in het Licht door William

Waar gaat de mannenworkshop Seksualiteit in het Licht over?

Je bent uit seksualiteit ontstaan. Seksualiteit in de brede betekenis van seksuele energie zoals deze in Tantra wordt gehanteerd: de levensenergie die begint in ons bekken, die in ons hart liefde wordt en in ons hoofd groeit tot bewustzijn. Verlangen is de stuwkracht in deze energie. Met grensoverschrijdende ervaringen, afkeuring van ouderfiguren en/of invloed van stigma’s of porno is een gezonde erotische basis voor velen verstoord geraakt.

Door groeiend lichaamsgewaarzijn en (spiritueel) bewustzijn, komt er (meer) toegang tot verlangens, seksuele gevoelens en seksuele energie. Dit leidt uiteindelijk, in mijn ervaring tot een veelbelovende wereld voorbij ‘nodig hebben’ of kortstondige bevrediging. Mijn missie is om in deze Workshop Seksualiteit voor mannen, een veilige plek te creëren waarin verlangen er mag zijn en je tot jezelf kunt komen: Seksualiteit in het Licht.

Meer weten en inschrijven? Klik hier om naar website www.williamwilson.nl te gaan.

Wat kun je verwachten in de mannenworkshop Seksualiteit in het Licht?

Je wordt uitgenodigd jouw seksuele energie en jouw verlangen te ervaren met openheid voor alles wat zich aandient, licht of donker, stil of heftig, stromend of stagnerend. Dat gaat voorbij aan de rol van een partner, want de eigen heelwording verloopt niet via de partner maar voltrekt zich in jezelf. Ook wordt jouw plek als zoon van je vader en kleinzoon van je opa opnieuw belicht en ervaren wat daarin helend is.

Mijn vele jaren opgebouwde ervaring bundelt zich in deze mannenworkshop door gebruik te maken van de volgende stromingen:

  • Emotioneel Lichaamswerk (ELW)
  • Systemisch Werk
  • Tantra
  • Sexual Grounding

In deze mannenworkshop krijg je o.a. toegang tot jouw Bron van levensenergie, inzicht in waardoor je dit kwijtraakt en ervaringen hoe deze Bron blijvend een plek te geven in jouw leven. Verbinding met jouw plek tussen de mannen. Inzicht in en ervaring op welke wijze jouw opvoeding belemmerend of voedend is op het vlak van intimiteit en seksualiteit. Vrijheid tot jouw (seksuele) verlangens en op welke wijze dit uiting te geven. Helende stappen in relatie tot jouw mannenlijn (vader, opa, voorvaderen).

Voor wie is de mannenworkshop Seksualiteit in het Licht?

Deze mannenworkshop is geschikt voor mannen die al wat stappen op het pad van persoonlijke groei en ontwikkeling hebben gezet. Het Lichaamswerk en Systemisch werk betekent dat we op een diepe emotionele laag werken met elkaar. Veel mannen hebben verwonding(en) en/of schaamte opgelopen op dit thema. Ben je bereid dit aan te gaan in een veilige bedding met mannen die dat ook willen? Dan ben je welkom om deel te nemen.

Voor het professionele kader ben je ook welkom om van mijn manier van werken te leren en jezelf te ontwikkelen. Maar dan wel óók persoonlijk, want dit werk is enkel te geven via jouw persoonlijke ervaringen en verhaal.

Meer weten en inschrijven? Klik hier om naar website www.williamwilson.nl te gaan.

Workshop Mannen en Zwaard door John

Wat houdt deze workshop, ‘smeed je eigen zwaard’ in?

Deze bijzondere workshop is in de eerste plaatst een oeroud ambacht dat werd uitgevoerd door mannen. Zonen werden meegenomen door hun vaders en op deze manier vond er een initiatie plaats van jongen naar de mannenwereld en leerde de jongen van zijn vader. Ook bij oude natuurvolken worden initiaties van jongen naar man geritualiseerd op veel manieren. Hij kon dan mee op jacht als krijger en gaf een diepe verbondenheid.

Meer dan alleen een zwaard

In deze workshop ben je met een groep mannen gezamenlijk aan het werk, ieder aan zijn gekozen en gemaakte ontwerp. Dat kan zijn een Zwaard of een ander voor jou symbolisch ontwerp. We verbinden dan ook het omgaan met de elementen vuur, lucht, water en ijzer met een intentie om dit zwaard te maken en wat betekent man zijn voor jou.

Vragen die langskomen zijn onder anderen:

  • Wat is je intentie om dit zwaard te maken?
  • Waar wil je uiting aan geven?
  • En wat betekend in essentie ‘man-zijn’ voor jou in dit proces?

In dit proces werken we op meerdere lagen van bewustzijn door lichaamsgerichte oefeningen, ademhaling, meditatie en reflecteren op jouw intentie in verbondenheid met elkaar.

Je eigen zwaard smeden is een krachtige daad en een liefdevolle missie op je verdere pad, in wat je te doen hebt en waarvoor dit zwaard staat of dienend is voor jou.

Voor wie?

Voor mannen die vorm willen geven aan hun verlangen om een eigen zwaard te smeden.

Je eigen zwaard smeden kun je, als je dat wilt, gebruiken als een krachtige manier van initiatie. Als transformatieproces in waar je nu bent of uiting aan wil geven. Het zwaard kan een houvast geven en als raadgever dienen. Zo kan bijvoorbeeld een transitie van jongen naar man, het vaderschap, partnerschap of een andere belangrijke overgang in je levensfase een ijkpunt zijn voor jou.

Voor meer informatie, download de Mannen en Zwaard.