Sessie informatie
 • Datum :
  20-05-2020
 • Tijd :
  van 20:00 tot 22:30
 • Platform :
  Zoom
 • Kosten :
  €35

Op deze avondsessie doen mannen gezamenlijk een verkenning van het nut van boosheid of agressie. Zeker in deze crisistijd is het een noodzaak goed om te kunnen gaan met jouw frustraties. Door William Wilson.

Wees een man!’ is een eis die veel verwarring geeft. In de conventionele definities van mannelijkheid wordt in onze cultuur, media en de meeste mannengroepen de nadruk gelegd op kracht, agressie, boosheid en succes veroveren. Echte mannelijke kracht ontstaat echter wanneer moed, integriteit, kwetsbaarheid, compassie, bewustzijn en daadkracht samengaan. Om deze kracht te ontdekken, is een reis van heelwording en bewustwording nodig, van verband leggen tussen heden en verleden. We hebben ons ‘gevecht’ naar binnen – in onszelf – te verplaatsen en het niet meer zoeken in verslavingen. En dan komen we onze schaamte tegen. Het is de emotie die ons ervan weerhoudt om hulp te vragen, om toe te geven dat hulp nodig is, om zich kwetsbaar op te stellen, om hun angst voor falen niet aan te kijken maar ons eerder te vermannen. Schaamte kan leiden tot verdoving van gevoelens en emotionele afsluiting, zelfs tot agressie.

We maken onderscheid tussen boosheid en agressie. Agressie betekent een aanval met gesloten hart: ‘Je zou kunnen zeggen dat agressie boosheid is die geen verbinding heeft met het hart en zich niet meer bekommert om de ander. Ongezonde agressie komt vaak voort uit het gevoel beschaamd, bekritiseerd, afgewezen of niet gerespecteerd te zijn.’ Echter er is ook een gezonde boosheid ‘het hanteren van het schone zwaard’: het snijdt naar de ander en in het eigen hart, anders kan de ander je boosheid niet aannemen. Het stelt grenzen of bewaakt de eigen ruimte en in contact gebracht met de ander, is het zeer functioneel. Er zijn vele gezichten van agressie en talloze oefeningen om functioneel met boosheid om te gaan. Het begint met foeteren en bouwt op naar bewust razen en tieren.

In deze 2,5 uur durende Zoomsessie werken we afwisselend plenair en in kleine groepjes in (virtuele) breakout rooms. Ervaring hebben in het werken met Zoom is niet noodzakelijk. Je leert heel snel hoe het werkt. Hou er rekening mee dat je zeer waarschijnlijk wel wat lawaai gaat produceren 😉

Doelgroep voor deze intro-sessie is mannen met de intentie om werkelijk naar zichzelf te kijken. Geef op het inschrijfformulier a.j.b. kort aan welke ervaringen je hebt op het vlak van persoonlijke groei en ontwikkeling. Tevens is dit een mogelijk voor kennismaking met het oog op meerdere vervolgsessies bij Mannengroep.nl.

Van harte welkom.

Meld je nu aan!
Totaal: € -