Hoe doe je dat: man-zijn?

Hoe doe je dat als man, omgaan met je eigen emoties? Invulling geven aan alle rollen – partner, vader, vriend, collega, minnaar etc – zonder jezelf kwijt te raken? Zonder een rol te spelen maar vanuit jezelf? Wat wil je eigenlijk in je leven en geef je daar invulling aan? Hoe doen andere mannen dat? Hoe doe je dat: man-zijn? Hoe omgaan met die lastige collega of leidinggevende? Hoe omgaan met de emoties van anderen? In de mannengroep vind je een bedding en de begeleiding om deze zaken met mannen uit te zoeken. Daarin te stoeien, te leren, te ontdekken, te oefenen en te leren met en van elkaar.

Mannenvuur, mannenreis, mannengroep!

Onze mannengroep biedt de bedding en de ruimte om met elkaar te ontdekken en te groeien. Van man tot man elkaars kwetsbaarheid en worsteling te mogen zien. Het met elkaar aangaan op het scherpst van de snede. De ene keer zacht, de andere keer stevig. De mannengroep is een plek van saamhorigheid waar je jezelf kunt zijn en uitgedaagd wordt. Een broederschap voor het leven.

Wat brengt het?

Een plek waar je je thuis voelt en oplaadt. Waar het kan en mag schuren. Het rauwe én de warmte van mannen. Groei op het gebied van man-zijn. Broederschap en verbinding met mannen van waaruit je je eigen vertrouwen, kwetsbaarheid en man-zijn kan onderzoeken. Een bedding om stappen te zetten en inspiratie om jouw leven voluit te leven.

Deze mannengroep is vol voor jaar 2022/23

  • TIJN@HETRELATIEATELIER.NL

  • 06 2411 9697

  • JOHNVANRENNES@GMAIL.COM

  • 06 1836 8857

Mannen hebben mannen nodig

Groeien als man met mannen

Tijn

Ik ben geboren op 2 maart 1970 als oudste in een gezin van vijf. Na een start in de consultancy heb ik zo’n 20 jaar gewerkt in Human Resources in verschillende rollen. De laatste jaren daarvan was ik werkzaam als HR-interim manager en interim hoofd P&O. Nu begeleid ik mannen en stellen vanuit mijn eigen praktijk www.hetrelatieatelier.nl

Wat heb ik een reis gemaakt als lid van de mannengroep van William, door het labyrint. Met een afwezige en vroeg overleden vader was het zoeken naar mijn man-zijn. Hoe doe ik dat nou? Omgaan met emoties? Omgaan met agressie en rouw? De kinderen opvoeden, werken, een partner zijn. Jemig ik doe mijn best en tegelijk lukte het niet en stond ik voor mijn gevoel met lege handen. Een van de lessen was mijn eigen alleen-zijn te voelen en te merken dat ik daarin niet alleen ben. Ook op het gebied van seksualiteit heb ik gezocht en uiteindelijk een balans gevonden tussen geven en nemen, ballen en hart.

Naast de mannengroep hebben de studie psychologie, opleidingen systemisch werk, lichaamswerk en oa tantra trainingen een grote rol gespeeld in mijn reis als man. Als begeleider ben ik betrokken en werk ik van hart tot hart, met diepgang én lichtheid.

Wat vrienden van mij weten:

Ik maak graag de houtkachel aan

Ik voer graag gesprekken die ergens over gaan en dan bij voorkeur over intimiteit en seksualiteit natuurlijk

Ik doe een belachelijk zware sport: survival running

Ik ben graag buiten

Ik neem altijd alles serieus en heb grapjes niet altijd meteen door

Guilty pleasure: chocola (Kaoka Noir Orange)

John

Ik ben geboren op 1 januari 1964. Mijn achtergrond is docent bewegingsonderwijs in het speciaal en voortgezet onderwijs. Daarbij heb ik me steeds meer ontwikkeld in het begeleiden van leerlingen met faalangst en het verzorgen van workshops hierover aan ouders en examenleerlingen. Naast het onderwijs geef ik nu coaching en training vanuit mijn eigen praktijk.

Mijn identiteit en zicht op mijn vader was ik als kind kwijt na jarenlang dicht tegen mijn moeder te hebben aangezeten. Mijn vader was al bij mijn geboorte verdwenen. Mijn moto?, ‘mannen zijn niet te vertrouwen’. Dit zag ik ook terug in mijn liefdesrelaties. Want daarin ging ik óf mijn eigen weg, daar had ik immers ‘recht’ op, óf ik liep aan het handje mee en leek mijn eigen wil verdwenen en daarmee mijn mannelijke identiteit. In de mannengroep van William kon ik ontdekken wie ik was als man en kon ik verbinden met mannen. Inmiddels is mijn basis er een van vertrouwen en stevigheid.

In mijn reis als man heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoals in lichaamswerk, systemisch werk, NLP en trainingen persoonlijk leiderschap. Mijn zijn voelt nu als een welkome thuisbasis in alles wat ik onderneem. Mijn nieuwsgierigheid naar mezelf en de ander is een terugkerend eik-punt en kompas. Het heeft me getransformeerd naar met liefde naar mezelf en de ander te kunnen kijken. Mijn stijl laat zich zien in betrokkenheid, zacht en direct met een open hart.

Wat vrienden van mij weten:

Ik hou van klimmen en boulderen

Ik ben mijn Indonesische roots aan het onderzoeken

Ik mountainbike graag met mijn zoon

Ik kan last hebben van mijn perfectionisme

Ik speel graag gitaar maar treed niet graag op

Guilty pleasure: zelfgebrandde koffie

Hoe we werken

We komen 7 avonden en 2 dagen per jaar bijeen. De avonden beginnen we met een maaltijd en tijdens de dagen is er een lunch. Na het samen eten gaan we om 19:30 aan het werk, tot uiterlijk 22:30. De dagen besteden we om de diepte in te gaan met een thema op het gebied van man-zijn en is er ook ruimte om te delen en een stap te zetten. We werken systemisch, met TA, NLP en met het lijf.

De locatie is De Bronhoeve, Ossenwaard 14 in Cothen. Centraal gelegen in de nabijheid van Utrecht, goed bereikbaar met de auto en voldoende parkeergelegenheid.

De investering is 695,- exclusief btw per deelnemer per jaar. Dat is inclusief de locatie en de catering.

Data en tijden

Data* en tijden
13 september (avond)
8 oktober (dag)
22 november (avond)
10 januari (avond)
14 februari (avond)
18 maart (dag)
18 april (avond)
23 mei (avond
20 juni (avond)
De avonden beginnen met een inloop en samen eten vanaf 18:30. Om 19:30 gaan we aan
het werk, tot 22:30. De dagen starten om 9:30 en eindigen om 17:00.
*Data onder voorbehoud van wijzigingen.

Wie ben jij?

Je wilt je ontwikkelen als man. Voluit leven zonder je ouders of je omgeving de schuld geven
maar daar zelf voor gaan. Je hebt al een basis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling
en bent in staat om naar jezelf te kijken. Bijvoorbeeld door eerdere coaching of therapie, het
volgen van workshops op het gebied van mannenkracht of het volgen van een opleiding op
het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Locatie en routebeschrijving

De locatie is Landgoed de Horst in Driebergen. Centraal gelegen en dichtbij NS-station
Driebergen-Zeist. Adres: De Horst 1, 3971 KR, Driebergen

Auto

Neem vanaf de A12 de afslag Driebergen-Zeist (afrit 20). Ga onderaan de afrit richting Driebergen en blijf deze weg (de N225) door Driebergen volgen. Ga aan het einde
van de bebouwde kom op de rotonde linksaf (richting Austerlitz). Na 200 meter is de oprit van Landgoed de Horst aan de rechterkant. Op het gehele terrein zijn er voldoende parkeermogelijkheden.

Bus/trein

Bus 50 gaat vanaf station Driebergen-Zeist of vanaf busstation Zeist richting Veenendaal of Wageningen. De reisduur is ongeveer 10 minuten tot de bushalte “Akkerweg”, gelegen aan
de Hoofdstraat in Driebergen. Je steekt de Hoofdstraat over en ziet vervolgens aan je linkerzijde de entree van Landgoed de Horst.

nieuwe-mannengroep

“Ik voel me zoveel lichter, heb het gevoel dat ik heel veel stappen verder ben en dat het tig keer beter gaat.”

Freek (41 jaar)
  • TIJN@HETRELATIEATELIER.NL

  • 06 2411 9697

  • JOHNVANRENNES@GMAIL.COM

  • 06 1836 8857