Op zoek naar jouw mannelijke essentie en behoefte aan broederschap?

In deze mannengroep vind je eensgezinde mannen die samen willen ontdekken en groeien in de essentie van man-zijn; Hoe doe je dat? Wie of wat ben je echt? Hoe geef jij vorm aan jouw mannelijke kracht en zachtheid in je dagelijkse leven, in je relaties of bijvoorbeeld in je werk?

Mannen in deze groep zijn op zoek naar de echte levensvragen om zich daarin te ontwikkelen, persoonlijk en met de groep als geheel. Mannen die in deze levensvisie met hun mannenkracht het beste uit het leven willen halen. Hoe dan? Door te delen wat er werkelijk is, inzichten op te doen, lichaamsgerichte/systemische oefeningen te ervaren en waarin je vol mag komen met alles wat er is. We inspireren en prikkelen elkaar door contact te maken vanuit jezelf in kracht en zachtheid om te groeien aan en door elkaar. De mannengroep geeft een bedding en begeleiding waarin je volop aanwezig kan zijn en daarin met elkaar kan werken om meer uit het leven te halen en er vol in te staan!

Als je snel wil gaan, ga alleen.

Als je ver wil gaan, ga dan samen

Afrikaans gezegde

Wat brengt het?

Een plek waar je thuis kunt komen bij andere mannen, in gezamenlijkheid en verbinding met dat wat er bij je speelt kan delen en waarbij je nieuwe energie opdoet.

Een plek die je ten diepste herkent en verder wil verkennen en ontwikkelen. Waar het veilig voelt en ook spannend is. Waar boosheid is en ook liefde. Waar het mag schuren op het scherpst van de snede.

Een plek waar een welkom is voor vertrouwen maar ook voor angst en schaamte.

Een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en groeien in man-zijn. Waar je levenslust, daadkracht en zachtheid op dit essentiële niveau (nog meer) kan ontdekken.

Deze mannengroep start medio 2024

 • JOHNVANRENNES@GMAIL.COM

 • 06 1836 8857

Mannen hebben mannen nodig

Groeien als man met mannen

John

IIk ben geboren op 1 januari 1964. Mijn achtergrond is docent bewegingsonderwijs in het speciaal en voortgezet onderwijs. Daarbij heb ik me steeds meer ontwikkeld in het begeleiden van leerlingen met faalangst en geven van workshops hierover. Vanuit mijn eigen praktijk geef ik workshops, begeleid ik cliënten rondom vraagstukken over identiteit/ trauma/ levensvragen en begeleid ik samen met Tijn nog een prachtige mannengroep.

Mijn eigen identiteit en zicht op mijn vader was ik als kind kwijt na jarenlang dicht tegen mijn moeder te hebben aangezeten. Mijn vader was al bij mijn geboorte verdwenen. Mijn motto werd: ‘mannen zijn niet te vertrouwen’. Dit zag ik ook terug in mijn liefdesrelaties. Want daarin ging ik óf mijn eigen weg (daar had ik immers ‘recht’ op toch?) óf ik liep aan het handje mee. Daarmee leek mijn eigen wil verdwenen en mijn mannelijke daadkracht. In de mannengroep van William vond ik een bedding om te ontdekken wie ik was als man in mijn kracht èn kwetsbaarheid. Ik leerde weer te verbinden en het vertrouwen met mannen en mijn eigen man-zijn aan te gaan. Inmiddels is mijn basis er in vertrouwen en stevigheid.

In mijn reis als man heb ik jaren lang verschillende opleidingen gevolgd en werk gedaan op mijn eigen identiteit zoals in lichaamswerk, systemisch werk, NLP en trainingen persoonlijk leiderschap. Mijn zijn voelt nu als een welkome thuisbasis in alles wat ik onderneem en nog steeds ontdek bij mezelf. Mijn nieuwsgierigheid in de weg naar mezelf en de ander is een terugkerend eik-punt en kompas. Het heeft me getransformeerd naar met liefde in mezelf en de ander te kunnen kijken. Mijn stijl laat zich zien in betrokkenheid, zacht en direct met een open hart.

Wat vrienden van mij weten:

• Ik hou van klimmen in de bergen
• Ik ben mijn Indonesische roots aan het onderzoeken
• Ik mountainbike graag met mijn zoon
• Ik kan last hebben van mijn perfectionisme
• Ik speel graag gitaar en optreden vind ik spannend
• Guilty pleasure: koffie ritueel, hard meezingen op Nederlandse liedjes

Hoe we werken

We komen 9 avonden per jaar bijeen vanaf september 2024. De avonden beginnen we gezamenlijk met een maaltijd vanaf 18:30. Na het samen eten gaan we om 19:30 aan het werk, tot uiterlijk 22:30. De avonden besteden we om de diepte in te gaan met een thema op het gebied van man-zijn en is er ook ruimte om te delen en een stap te zetten. We werken systemisch, met TA, NLP en met het lijf.

De investering is 700,- exclusief btw per deelnemer per jaar. Dat is inclusief de locatie en de catering.

Data en tijden
 • 24 September 2024
 • 22 oktober
 • 26november
 • 14 januari 2025
 • 11 februari
 • 11 maart
 • 8 april
 • 20 mei
 • 16 juni

*Data onder voorbehoud van wijzigingen.

Wie ben jij?

Je bent een volwassen man. Je wilt leven vanuit je hart, lichaam, ziel en dit leven vol aangaan. Je hebt al een basis opgedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en je bent in staat om op jezelf te reflecteren. Deze basis kwam in de vorm van therapie, coaching, trainingen/workshops of opleidingen persoonlijke ontwikkeling. Je bent bereid in kwetsbaarheid te delen wat er in jouw leven speelt.

Locatie en routebeschrijving

De locatie is De Bronhoeve, Ossenwaard 14 in Cothen. Centraal gelegen in de nabijheid van Utrecht, goed bereikbaar met de auto en voldoende parkeergelegenheid.

De Bronhoeve is gelegen in het buitengebied van Cothen. Vlakbij Doorn, Wijk bij Duurstede en de Kromme Rijn. Met de auto is het ongeveer 25 minuten rijden vanaf Utrecht. Je bent dan meteen in het landelijke gebied.

“Ik voel me zoveel lichter, heb het gevoel dat ik heel veel stappen verder ben en dat het tig keer beter gaat.”

Freek (41 jaar)
 • JOHNVANRENNES@GMAIL.COM

 • 06 1836 8857